Oudercommissie

 

De oudercommissie is een schoolorgaan dat bestaat uit enthousiaste ouders van kinderen bij ons op school. Zij vinden het leuk om te helpen bij de schoolactiviteiten.

Het budget waarmee de OC werkt komt  uit de ouderbijdrage. Dat is de vrijwillige schoolbijdrage die aan u wordt gevraagd aan het begin van het schooljaar. Het is een aardig budget waaruit jaarlijks een begroting wordt opgemaakt. De school heeft een jaarplanning waarin alle activiteiten staan.

De oudercommissie verzorgt samen met de werkgroep van het team van school deze activiteiten . U heeft hen vast al gezien bij het school Beginfeest. Ook Sinterklaas en kerst wordt bijvoorbeeld door hen verzorgd maar ook bij de sporttoernooien zijn ze aanwezig.

Dit jaar helpt de oudercommissie ook met het Lentefeest.

Bij grote activiteiten is hulp van ouders zeer gewenst en nodig om er voor onze kinderen een geslaagde dag van te maken.

Een aantal ouders uit de commissie maken deel uit van een zogenaamde Klankbordgroep. Zij denken mee over de opzet van activiteiten, Schoolgids en dergelijke.

Hebt u interesse om deel uit te maken van de oudercommissie? Aan het begin van elk schooljaar krijgt u van ons een zogenaamde ‘hulpouderbrief’ mee waarop u zich aan kunt melden, ook voor het helpen bij andere activiteiten. De oudercommissie zal dan contact met u opnemen.